Hoe werkt het? Vul het onderste gedeelte van de espressokan met koud water tot aan het ventiel. Plaats de trechter in het water en vul deze met fijn gemalen koffie tot aan de aangegeven rand. Verdeel de koffie gelijkmatig met een maatschep of lepel. Zorg dat het schroefdraad /rand koffie vrij is. Plaats het bovenste deel op de espressokan en schroef beide delen goed op elkaar. Verwarm nu de espressokan op de kleinste pit van een gas-, electrisch of keramisch fornuis. Gebruik nooit de volle vlam, maar beter 50% hiervan. Als het water kookt drukt de damp het water door het buisje van de trechter en door de koffie. Je kunt nu de warmtebron iets terug draaien. Het water dient niet aan de kook te blijven. Verwarm je de espressokan op een lagere temperatuur dan zal de koffie voller van smaak zijn! Haal de espressokan van het vuur zodra de koffie doorgelopen is naar het bovenste gedeelte. Als de stoom onregelmatiger uit de kan komt is de koffie klaar. LET OP! Espressokannen kunnen niet in de vaatwasser. Reinig de espressokan dan ook niet met afwasmiddel maar spoel deze grondig om met warm water.
Espressokan Pezzetti – 3 kops – Aluminium
€19.95
Artikelnummer: 790
Categorieën: Espressokannen, Koffiemachines, molens, etc, Tools